My Cart
0.00
My Cart
0.00
Nabídka pro gastronomii

Jsme chovatelé a zároveň i zpracovatelé skotu. Máme vlastní bourárnu i zrárnu masa. Maso prodáváme výlučně koncovým zákazníkům, převážně do domácnosti. Těmto zákazníkům prodáváme maso výhradně do stáří 36 měsíců.

Avšak kusy starší 36 měsíců jsme doposud prodávali na jatka. Deset let pracujeme jako zpracovatelé masa a uvědomili jsme si, že dostatečně nevyužíváme našich znalostí a zkušeností se zráním masa. Rozhodli jsme se to změnit a nově chceme zahrnout do svého sortimentu i zpracování masa jatečných kusů starších 36 měsíců. Jsme totiž přesvědčeni o tom, že zráním masa dosáhneme perfektního výsledku. Dokonce si troufáme říci, že tento typ masa je pro některé pokrmy výrazně lepší.

Výhody nákupu vyzrálého hovězího masa od nás:

  • Jedná se o vyzrálé hovězí maso jatečných kusů starších 36 měsíců, vhodné pro sektor gastronomie, s orientací na cenu, avšak stále s důrazem na zachování kvality.
  • Maso zraje minimálně 10 dní za sucha, následuje mokré zrání cca 7 dní.
  • Maso je kuchyňsky opracováno.
  • Vakuováno po 1-3 kg, dle přání umíme zajistit i gastro balení.
  • Maso je křehké, mírně prorostlé. Vnitrosvalový tuk je nositelem chuti.
  • Vhodné pro dušení, pečení (guláš, kostky na víně, zelenině…).
  • Toto maso umíme dodávat v průběhu celého roku.
  • Maso je hluboce mrazeno, tzv. šoker, plníme tak nejvyšší legislativní standarty.

Hovězí dobytek porážíme ve Valašských Kloboukách na jatkách u Valčíků. Následně si čtvrtě zkontrolujeme a vytřídíme jednotlivé kusy podle osvalení. Nevhodné čtvrtě prodáme do výroby. Ty dobře osvalené naopak ponecháme zrát min. 10 – 14 dní za sucha. Po vyzrání se následně rozbourají a kuchyňsky upraví na dané partie. Poté se vakuují a etiketují. Velikost vakuovaných balíčků je dle přání zákazníka. Standardně balíme po 1–3 kg, ale umíme zabalit i 20 kg do jednoho sáčku.

Odbyt kusů mladších 36 měsíců máme již zajištěn u našich věrných koncových zákazníků, ale momentálně stojíme před úkolem, jak zajistit odbyt, pro skot starší 36 měsíců. A tady konečně vidíme prostor pro gastronomii, kterou jsme doposud nezvládli nikterak z naší strany uspokojit (množstvím i celoroční nabídkou). V tuto chvíli totiž umíme nabídnout maso zákazníkům s orientací na cenu s důrazem na kvalitu.

Gastronomie je ve způsobu nákupu masa zcela odlišná, na rozdíl od koncového zákazníka. Toho jsme si vědomi, a proto chceme nabídnout prodej celého kusu, tj. od hlavy až po ocas. Nemusí to být nutně najednou, máme mrazící kapacity. Případně můžeme porazit více kusů, tak abyste měli určité množství požadované partie (např. 40kg kližky…).

V případě zájmu kontaktujte Mgr. Ludmilu Rumánkovou Mužikovskou, + 420 774 545 916, obchod@agrofyto.cz